La Setmana Cultural del Major de Benitatxell acull un col·loqui sobre mossèn Josep Antoni Comes i Ballester, fundador de la revista SAÓ

  • L’Associació de Pensionistes i Jubilats, amb la col·laboració de la Regidoria del Major, ha organitzat, del 14 al 20 d’octubre, una àmplia programació

Les persones majors del Poble Nou de Benitatxell també tenen la seua pròpia setmana. L’Associació de Pensionistes i Jubilats, amb la col·laboració de la Regidoria del Major, ha organitzat, del 14 al 20 d’octubre, una àmplia programació pensada especialment per a elles. Els actes començaran el dilluns 14 en el Centre Social amb berenar de xocolate i mona i l’actuació de la cantant Rosa Domínguez.

El dimarts 15 s’ha programat la tradicional excursió, que enguany viatja a l’Albufera de València, al centre històric de la ciutat, al llit del Túria i a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Esta activitat està subjecta a un mínim de persones assistents. Per a inscriure’s es pot contactar amb la presidenta de l’associació, Mónica Garcia, fins al dijous 10 d’octubre.

Col·loqui sobre mossèn Josep Antoni Comes i Ballester

L’acte més destacat i nou d’aquesta edició tindrà lloc el dimecres 16. El Centre Social acollirà, a les 19.00h, la projecció de l’audiovisual ‘El germans Comes. Altruisme i generositat’ i el col·loqui sobre mossèn Josep Antoni Comes i Ballester, fundador i primer director de la revista SAÓ.

En la taula redona intervindran Vicent Boscà Perelló, director de la revista SAÓ; Mossèn Guillem Gilabert i Llobell; Joan Ivars, membre de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA); José Gayà, membre fundador del Col·lectiu Mirades i creador de l’audiovisual; Sergi Ferrús i Peris, alcalde de Pedreguer, i Vicent Ortuño i Ginestar, president de l’Associació Cultural l’Ocell d’Ondara.

Nascut a Pedreguer el 1930, el periodista i prevere Josep Antoni Comes va fundar l’any 1976, a proposta de Josep Mª Soriano, la revista SAÓ, una publicació d’Església i en valencià. Prèviament, a Madrid, Comes havia estat director de la revista ‘Iglesia Viva’ i secretari de redacció d’una altra revista, ‘Pastoral Misionera’.

Segons un article de Josep M. Bausset a la pròpia revista, SAÓ, la revista degana de les publicacions en valencià, va eixir per primera vegada el juliol de 1976 en plena Transició, quan encara no feia ni un any de la mort del dictador. Amb una periodicitat mensual, SAÓ va ser fundada i impulsada per sectors progressistes de l’Església del País Valencià, fermament compromesos amb el valencianisme cultural, la normalització lingüística i social de la llengua i les premisses renovadores del Concili Vaticà II, basades en el diàleg de l’Església amb la cultura, la política i la societat.

Una extensa i variada programació

La programació continuarà el dijous amb l’actuació de la Rondalla Crevillentina a les 22.00h al Centre Social, i el divendres, a la mateixa hora i lloc, amb la picaeta i el ball de Toni Català.

Ja entrat el cap de setmana, el Centre Social acollirà el dissabte l’obra de teatre ‘Madre, me quiero casar’, de Siete Comediantes, que tindrà lloc a les 22.00h. El diumenge, com a colofó a la setmana, arribarà el dia gran amb la missa en honor a Sant Joaquim i Santa Anna cantada pel Cor Parroquial i el tradicional dinar de germanor en els salons Canor.