Benitatxell posa en marxa el Pla de Control de Vessaments al seu sistema de clavegueram

  • L’objectiu és assegurar que les aigües depurades que tornen al medi natural no continguen cap element contaminant

 

Continuant amb els treballs que estan realitzant-se al servei de clavegueram municipal, fa unes setmanes, l’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell va iniciar l’execució del Pla de Control de Vessaments, que té per objecte la vigilància de la qualitat de les aigües residuals que els usuaris del servei vessen a les canonades de clavegueram municipals. L’objectiu és garantir que les aigües puguen ser depurades adequadament per les 29 estacions de tractament d’aigües residuals existents al terme municipal.

Cal recordar que les aigües depurades tornen al medi natural i és fonamental que no continguen cap element contaminant que puga afectar a la flora i la fauna, motiu pel qual és necessari garantir que les aigües que arriben a les estacions de tractament per a ser depurades no continguen cap element contaminant que no puga ser eliminat al procés de depuració.

Dins d’este pla s’ha dissenyat un full de ruta amb un total de 12 punts de control, que cobreixen tant el centre urbà com les zones residencials. En ells es realitzaran al llarg de tot l’any 48 mostres analítiques anuals.

Estos treballs els executa la Diputació d’Alacant mitjançant una subvenció de 9.697,54 euros, mentre que l’operativa del treball i la gestió de la informació es realitza conjuntament per les empreses públiques de la Diputació, Proaguas i Poble Net Serveis Municipals, l’empresa pública de l’Ajuntament.

En la primera fase s’ha marcat com a objectiu poder identificar aquells possibles vessaments existents al clavegueram municipal que puguen ser problemàtics per tal de determinar la seua procedència i realitzar una campanya de conscienciació social amb els usuaris del servei perquè entenguen la importància i transcendència dels seus actes.

De fet, una de les principals problemàtiques, de la que l’Ajuntament ja se’n va fer ressò, és l’alta presència de tovalloletes de vàter, les quals causen embussos als col·lectors i avaries a les bombes d’aigües residuals, generant elevades despeses de manteniment.